Безплатното куклено шоу  Приказка за юначета с празни тумбачета“ събра

...
Безплатното куклено шоу  Приказка за юначета с празни тумбачета“ събра
Коментари Харесай

Кукли учиха децата в Хисаря да събират разделно отпадъците

Безплатното куклено шоу  „ Приказка за юначета с празни тумбачета “ събра над 400 деца от детски градини и учебни заведения на стадион „ Крепост “ в  гр. Хисаря. Децата от града се срещнаха с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които им демонстрираха по какъв начин да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.

След представлението децата демонстрираха на процедура какво са научили по време на шоуто като разпределяха разнообразни типове боклуци в трите цветни контейнера на „ Екопак България “. Те танцуваха дружно с героите и получиха магнитчета с техните облици както и комикс брошура за оцветяване с историята им.

Образователната пиеса споделя историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „ хранят “ с боклуци от опаковки.

Героите са лица на акцията „ Нахрани ме разделно! ” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „ Екопак България “.

Тазгодишното пролетно турне на театъра включва 7 града: Силистра, Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос и Карнобат. Кукленото шоу пътува из българските градове към този момент четвърта година, като стартът му беше в София на 26 април 2015 година За този интервал актьорите от „ Театър на приказките “ образоваха над 4 500 деца на възраст 4 – 8 години в 22 града в страната да събират разделно. След като се срещнат с историята на трите чудати героя, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни последователи на разделното събиране на боклуци от опаковки и образоват приятелите и даже родителите си.

Детският празник бе проведен от „ Екопак България “ в партньорство с  община Хисаря.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР